Majoritatea oamenilor aruncă cojile de ouă, dar nu știu cât de importante sunt!

Majoritatea oamenilor aruncă cojile de ouă, dar iată de ce ar trebui să le păstrezi! 

Dacă te numeri printre cei care adoră ouăle la micul dejun și le consumi des, iată câteva beneficii uimitoare ale cojilor de ouă. Citește mai jos și vei înțelege de ce nu ar trebui să le arunci niciodată la gunoi.


1. Deterrent natural pentru dăunători

Dacă grădina ta este vizitată frecvent de melci, limacși sau viermi care distrug plantele, cojile de ouă pot fi soluția perfectă. Presară coji zdrobite în jurul plantelor, iar în scurt timp vei observa diferența. Acești dăunători sunt respinși de mirosul cojilor de ouă și nu se vor mai întoarce.


2. Țin căprioarele la distanță

La fel ca în cazul insectelor, cojile de ouă pot ține departe și căprioarele. Dacă locuiești într-o zonă împădurită și aceste animale îți distrug grădina, încearcă acest truc simplu pentru a le ține departe de plantele tale.


3. Hrana preferată a păsărilor

În timp ce resping unele creaturi, cojile de ouă sunt o adevărată delicatesă pentru altele. Păsările adoră cojile de ouă, așa că, dacă le presari în grădină, vei atrage aceste viețuitoare pline de culoare și cântec. În plus, păsările ajută la eliminarea insectelor nedorite din grădină.


4. Îmbunătățește sănătatea solului

Realizarea unei soluții din coji de ouă sau a unui praf fertilizator este o alternativă sustenabilă, oferind un scop util unui material care altfel ar ajunge la groapa de gunoi.

Carbonatul de calciu din coji scade aciditatea solului în mod natural, un avantaj pentru plantele care preferă un pH mai scăzut. Astfel, solul devine mai alcalin, îmbunătățind absorbția nutrienților.


5. Protejează legumele din grădină

Carbonatul de calciu din cojile de ouă ajută la reducerea riscului de putrezire apicală a fructelor la legume precum roșiile, vinetele sau ardeii, care suferă de deficiențe de calciu. Adăugarea cojilor zdrobite în sol va ajuta legumele să rămână sănătoase, gustoase și vibrante.


6. Crește pH-ul plantelor din ghivece

În cazul plantelor din ghivece, cojile de ouă pot crește pH-ul solului. Volumul mic de sol din ghivece este diferit de cel al unei grădini, iar acest truc poate fi util, mai ales pentru plantele care preferă soluri mai alcaline. Cu toate acestea, e greu ca un proprietar obișnuit să genereze suficiente coji pentru un impact major.


7. Compostare ușoară

Materialul din coji zdrobite este extrem de benefic pentru compost, deoarece cojile și coaja de citrice se descompun treptat într-o grămadă sau un recipient de compost. Pe măsură ce se descompun, ele îmbogățesc compostul cu nutrienți și minerale.

Înainte de compostare, este esențial să clătești cojile pentru a elimina orice reziduu de ou crud. Zdrobirea cojilor accelerează procesul de descompunere, deoarece bucățile mici se descompun mai rapid decât cojile întregi.


De acum înainte, păstrează cojile de ouă și folosește-le pentru a-ți înfrumuseța grădina sau plantele din ghivece!

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică. Postarile noastre sunt selectate in functie de potentialul de conversii pe care le au si lead-urile generate.